« Geri
Tüm Kayıtlar »
Güvercin Bakımı
* Öncelikle Güvercin bakmak için sağlıklı bir kümese ihtiyaç vardır. * Güvercin kümesinin ahşap olması veya toprak üzerinde olması güvercinlerimizi aşırı rutubetten koruyacaktır. * Tuğla kümes yapan güvercin severlerin, rutubet ortamından kurtulmaları için kümes içini strafor köpükle döşemesi gereklidir. * Kümeslerimize bol oksijen girmesi için ufakta olsa pencere yapılması ve sineklik teli ile kapatılıp içeriye mikrop taşıyan sineklerin girmesini engellemek gerekmektedir. * Kapı ve pencere üzerindeki camlar güvercin kümesi içine güneşin girmesine yardımcı olacağından mutlaka olmalıdır. * Güvercin kümesleri güneş alacak şekilde yapmamız sadece güneşte olan D vitamininin güvercinler üzerine gelmesini sağlamak içindir. * Kümes içine yaptığımız yuvaların da kil yuvalık tercih edilmesi, güvercinlerin yumurtlaması için kuru çam yaprakları, kuru ot, kuru saman koymamız, yumurtanın hava almasını sağlayacağından yavrunun sağlıklı çıkmasını sağlayacaktır.
* Kümesinizde buğdayla beslediğiniz güvercinler maalesef iki saatten fazla uçuramazsınız. * Güvercinlerin hareket kabiliyetleri azalır ve enerjileri az olur. * Bunların sebebi tek buğday veya mısırla beslenen güvercinler, vücutlarına gerekli olan vitamin ve mineralleri yeteri kadar alamamaktadırlar. * Bunun için Natural yem katkılarına ihtiyaç duyarlar. * Vitamin ve mineraller doğurganlık, parlak tüy yapısı, sağlam kas ve kemik yapısı, hastalıklara karşı direnç açısından önemlidir. * Bu yemlerin tozsuz ve temiz olması gerekir. * Güvercinler yedikleri bu yemleri taşlıkları vasıtasıyla öğütürler. Bu yüzden taşlıklarına öğütücü kum parçaları gerekir. Bunuda Natural grit sayesinde yapabilirler.
* Güvercinlerimize genelde hastalıklar sudan bulaşır. Suluklarımız çok temiz ve temizlenebilir şekilde olmalıdır. * Genelde bu suluklarımıza güvercinlerin tüyleri , vücuttan çıkan tozları, yem parçaları ve pislikler toplanır. * Suda mikroorganizmalar (mikroplar, bakteriler- mantar , koli basili) çok çabuk ürerler. * Böyle bir su çeşitli hastalıklar ve ishal ile güvercinin sağlığını tehdit eder.
* Güvercinlerimiz her gün banyo yapmalıdırlar. * Banyo suları temiz olmalıdır. 5-6 güvercin yıkandıktan sonra yeni su koyup diğerlerinin yıkanmasını sağlamalıyız. * Kesinlikle yağmur veya birikinti sularında güvercinlerin banyo yapmasına müsaade etmeyiniz. * Banyo sularına Natural banyo tozu karıştırılarak daha ferah ve temiz tüy yapısına sahip olmaları sağlanır.
* Güvercinlerimize ne kadar bakım yaparsak yapalım mineral ve vitamin yönünden gerekli ihtiyacını sağlayamayız. * Mineral ve vitaminler sağlık, doğurganlık, parlak tüy yapısı, sağlam kemik ve kas yapısı ve hastalıklara direnç açısından önemlidir. * Bunun içinde Natural yem katkıları ve vitaminleri takviyesi gerekmektedir.
13 Mayıs 2013 Pazartesi İncelenme : 1494856
|